top of page
Hoe ziet ons fokbeleid eruit?
Fokbeleid

Bij ons staat karakter voorop bij het fokken van honden. In tegenstelling tot vele andere fokkers, richten wij ons niet op uiterlijke kenmerken. Onze focus ligt op het fokken van gezonde (medium en standaard)  Australian Labradoodles en Goldendoodles met  een aangenaam karakter.  We selecteren zorgvuldig welke combinaties van teef en reu succesvol kunnen zijn.

Onze gefokte honden hebben stuk voor stuk een zachtaardig en lief karakter, en zijn zeer gericht op mensen. Daarnaast zijn ze leergierig en houden ze van uitdagingen. Dit maakt onze pups uitermate geschikt als hulphond, therapiehond, of gewoon als gezinshond met eventuele extra functies.

Elk nest draagt bij aan de organisatie Argos Assistance Dogs, waar een of meerdere pups worden opgeleid tot diabetes meldhond of psychosociale hulphond.

Wij hechten veel waarde aan de gezondheid van onze fokdieren, zowel de reuen als teven. Ze ondergaan alle erfelijke medische testen, zoals de ECVO oogtest, HD, ED, SD. Als er iets niet in orde is, wordt er niet gefokt. Daarnaast nemen we DNA-tests om te achterhalen of een teef drager is van bepaalde erfelijke aandoeningen.

We fokken slechts 1 à 2 nesten per jaar. En elk teefje krijgt maximum 3 (per uitzondering 4) nestjes. 

Belang van ervaring en kennis bij het fokken
Ervaring en kennis

Sarah werkt bijna 10jaar als dierengedragstherapeut en begeleidt in haar praktijk jaarlijks meer dan 100 eigenaars met puppy’s en honden. Daarnaast is ze algemeen directeur van het opleidingscenter voor hulphonden, Argos Assistance Dogs. Vanuit beiden bedrijven haalde ze een grote kennis van zowel dieren als mensen. Deze kennis wordt helemaal benut in het fokken van puppy’s.

Sarah kan perfect bepaalde karaktereigenschappen van een puppy herkennen en dit koppelen aan het juist gezin.

 

Daarnaast worden de puppy’s op de juiste manier met nieuwe dingen in contact gebracht zodat de socialisatie en gewenningsfase alvast een goede start aanneemt. 

Erenning
Aangesloten bij WALA en erkend door dierenwelzijn

The Sweet Monkey Faces  is aangesloten bij en volgt de regels van  WALA (Worldwide Australian Labradoodle Associaton) onder het nummer WALA-0323-11510

https://www.wala-labradoodles.org/wala-breeders

Alle informatie over WALA kan gevonden worden op hun website

https://www.wala-labradoodles.org/

Tevens is The Sweet Monkey Faces opgenomen bij dierenwelzijn als erkende fokker met HK-nummer 10108081. 

The sweet monkey faces WALA Logo.png
the sweet monkey faces - Accredited-Logo .png
Kleinschalige en erkende WALA fokker van Labradoodle met een creme en zwarte puppy
bottom of page